Pivovar KUJEBÁK
Kujebák byl prý hádavý obyvatel Vysokého Mýta, možná také kdysi dávno švec, ale zcela jistě to byla značka piva, které se vařilo kdysi dávno v původním měšťanském pivovaru. Historie vaření piva ve Vysokém Mýtě sahá až do středověku a ukončena byla po 2.světové válce. Majitel se rozhodl na tuto tradici navázat a nyní můžete 12% pivo Kujebák ochutnat u nás na čepu.
Oživili jsme i ostatní původní typy piv. Malvaz, tmavé speciální, bavorského typu a pod značkou Vysokomýtské pivo vaříme výčepní desetistupňové. Speciálem je 14 % svrchně kvašené pivo RedAle. Hotová piva leží v tancích a na čep se dostanou ze dvou 1 000 l výčepních tanků. Ve výrobě je využívána moderní technologie, čímž je zaručená stálá chuť a kvalita piva. Varny jsou součástí stylové restaurace s otevřenou kuchyní. V jídelním lístku naleznete pestrou nabídku studených i teplých chuťovek k pivu, tradiční jídla české kuchyně, speciality, saláty a dezerty. Kuchaři dbají na výběr kvalitních surovin lokálního charakteru. V létě využívají čerstvé bylinky z vlastní bio zahrádky.
Díky širokému portfoliu rodinných firem majitele, můžeme hostům nabízet jasný původ masa z našich chovů, vlastní uzenářské výrobky a čerstvé pstruhy z vlastního chovu v Krkonoších, bylinné a ovocné sirupy. V recepturách pokrmů se hojně využívají naše piva. Díky konceptu otevřené kuchyně si můžete dopřát nevšední zážitek přípravy pokrmů od samého začátku. Využít pro soukromé a firemní akce lze i dřevěné patro s kapacitou 50 míst, kde je k dispozici televize pro projekci. Celková kapacita je až 110 míst. Kromě kuchyně je v pivovaru i bar s osmi kohoutovým výčepem. V létě je k dispozici malebná zahrádka s letní terasou a venkovní pergola.
Jsme součástí sdružení ČESKÁ FARMA, která zajišťuje spolupráci místních farmářů v nabídce lokálních surovin. Nabízíme celoroční služby rekreace v našem hotelu ČESKÁ FARMA, Dolní Dvůr v Krkonoších, kde si můžete dopřát příjemný zážitek a prostor pro odpočinek, relaxaci a zábavu s rodinou či přáteli.